Waar te beginnen

Zoals de titel al zegt, maar waar begin je nu?

Water

De eerste belangrijke stap naar een gezonde leefstijl is water, water drinken. Helemaal niet moeilijk, zelfs super makkelijk, want je hebt het altijd in huis. Daarnaast is het ook nog eens goedkoop. Bijkomend is dat het ook nog eens veel beter voor je gebit is, de smaak in je mond en de geur van je adem.

Koffie en thee kan je wel blijven drinken, maar dan wel zonder suiker en melk. Let er wel op dat je niet teveel koffie en thee drinkt, je kan dit drinken voor de variatie en afwisseling.

Ontwennen

Het kan even wennen zijn, zeker als je het nooit drinkt, maar het went redelijk snel. Vaak gehoord is ‘ik lust geen water’, in dat geval is het belangrijk om gelijk volledig over te gaan op water drinken.

  • Zorg ervoor dat je al het andere, (light-)frisdrank, (vruchten)sap, yoghurt drinks, chocomelk, limonade, etc. niet meer in huis hebt. Zo kom je niet in de verleiding om iets anders te drinken.
  • Je went veel sneller aan de smaak van water als je tussendoor niet iets anders meer drinkt, met uitzondering van koffie en thee.

Mocht je dit totaal niet zien zitten dan staat in het artikel ‘kinderen en water drinken’ nog een tip om kinderen te laten wennen aan water. Wie weet werkt dit voor jezelf ook!

Wat je ook nog kan proberen is een een schijfje komkommer in je water doen, als je komkommer lust uiteraard. Of een ijsklontje erin wil ook nog eens lekker zijn voor de variatie.

Tot slot, water is niet saai, je zal merken dat je op den duur zelfs verschil gaat proeven tussen de verschillende soorten water. Water uit de kraan smaakt echt anders dan het mineraal water wat er in de winkels te koop is. En zo smaakt het kraanwater in het oosten weer anders dan in het westen van het land.

Succes! GroenteMam