Corona en leefstijl

Dat we voorzichtig moeten zijn met het coronavirus is inmiddels wel bekend. We kunnen allemaal ziek worden. Ouderen en mensen met chronische ziekten kunnen zelfs heel erg ziek worden, in het ziekenhuis terecht komen of nog erger komen te overlijden.

Eerder werd al bekend dat een opvallend aantal coronapatiƫnten op de IC in het ziekenhuis overgewicht hebben. Nu wordt ook meer en bekend dat een groot deel van de patiƫnten die in het ziekenhuis terecht komen of nog erger die overlijden vaak chronische ziekten hebben, zoals hart- en vaatziekten, diabetes (suikerziekte) en hoge bloeddruk. Het opvallende is dat deze aandoeningen met een gezonde levensstijl zijn te voorkomen en vaak zelfs te genezen.

Kortom, begin vandaag nog met een gezonde(re) leefstijl. Dit geldt uiteraard niet alleen voor degene die al een chronische ziekte hebben, maar voor iedereen. Gezonder leven heeft veel meer voordelen:

  • Je voelt je lekkerder.
  • Het zorgt ervoor dat je afvalt en niet te dik wordt.
  • Je bent minder (vaak) ziek.
  • Je bent fitter.
  • Het geeft je een goed gevoel.
  • Enzovoort, enzovoort.

Waar wacht je dus nog op?!

Liefs, GroenteMam